Zondag 15 september 2024: Open monumentendag

aug 24, 2024

Ter gelegenheid van de Open Monumentendag 2024 heeft Stichting Venray Monumentaal de kerkdorpen opgeroepen een of meer monumenten of bijzondere bezienswaardigheden in hun dorp open te stellen.
Op zondag 15 september zijn minimaal tussen 12:00 en 16:30 uur in acht dorpen een of meer locaties geopend, waar vrijwilligers extra informatie geven of activiteiten organiseren.

Voor Blitterswijck heeft Stichting Kasteelpark Blitterswijck de organisatie op zich genomen. Het programma is nog niet helemaal definitief, maar in verschillende vormen wordt op het terrein informatie gegeven over de geschiedenis van het kasteel en haar bewoners. Ook wordt uitleg gegeven over de bronnen die de basis vormen voor het ontwerp van het nieuwe kasteelpark. Verder wordt er hard gewerkt aan een augmented-reality beleving, waarbij Barones Mackay je ter plaatse via je smartphone meeneemt in de vraag “Waar is het kasteel gebleven?” Het is een uitdaging, maar we proberen deze op tijd klaar te krijgen om op 15 september te beleven. Leuk voor zowel volwassenen als kinderen! Voor kinderen is er sowieso iets leuks die dag, maar dat is nog een verrassing.
Ook het protestants kerkje, dat historisch gezien verbonden is aan het kasteel, zal die dag geopend zijn.

Als je nog meer bijzondere bezienswaardigheden wilt bekijken in de andere kerkdorpen, kijk dan op www.venraymonumentaal.nl/omd2024 of hou de media in de gaten. Binnenkort volgt communicatie over het volledige programma. Er zijn dan ook fietsroutes en een autoroute beschikbaar die je langs de verschillende locaties leiden.