In 1904 kwam het kasteel in handen van Franse kloosterzuster van de orde der Trappisten en werd het kasteel dus een klooster. De nonnen waren slotzusters en mochten met niemand praten en moesten teruggetrokken leven. Daarom sloten zij het kasteel rondom af met muren en een dubbele toegangspoort. Ook bouwden zij rechts van de toegangspoort een rectoraat. De landerijen rondom het kasteel werden afgesloten door lange muren die nog steeds in het landschap zichtbaar zijn. Ook dempten zij de grachten.
Net buiten de kasteelmuren werden rondom het hele complex paden aangelegd met aan weerszijden lindebomen. Op een luchtfoto van KLM Aero uit die tijd (die je op terug kunt vinden op onze website) kun je de jonge aanplant van de bomen al heel goed zien. Deze kleine boompjes zijn in de loop der tijd uitgegroeid tot volwaardige lindelanen en zijn voor een deel nog steeds aanwezig. Zij zijn zeker beeldbepalend voor het hele park. Helaas is ook een deel samen met het kasteel ten onder gegaan. Op de foto bij dit bericht zie je het zuidelijke gedeelte van de lindelaan dat nog wel in takt is gebleven.
Stichting Kasteelpark Blitterswijck gaat samen met Gemeente Venray op een aantal plekken nieuwe lindebomen planten, zodat de structuur van de lanen in ere wordt hersteld. Hoewel het kasteelpark tegenwoordig juist een toegankelijke plek moet zijn, wordt door de herplant ook weer duiding gegeven aan het afgesloten karakter dat het terrein in haar functie van kasteel naar klooster heeft gehad.
Op zaterdag 16 november worden aan de westelijke kant van het kasteelpark ongeveer 22 bomen geplant van het soort Tilia Europaea. Daarbij is gekozen voor al wat meer volwassen bomen.
Thiesen Groen uit Blitterswijck zal zorgdragen voor een professionele aanplant en toekomstige verzorging van de nieuwe bomen.